Studentski dom Harmica studenticama, osim kvalitetnog smještaj, nastoji biti drugi dom u Zagrebu. Stoga se posebno čuva obiteljsko ozračje.
Naglasak boravka u Domu je kompletna formacija mlade osobe na obrazovnom, kulturnom i duhovnom planu. Različite formalne i neformalne aktivnosti koje pomažu u ostvarenju tog cilja su „kulturne srijede“, vikendi učenja, zajedničke večere, poticaj na radnu atmosferu, timski rad, mogućnost pojedinačnog mentorstva, podučavanja i profesionalnog usmjeravanja.

Prijavite se za razgovor i popunite prijavu!

Smještaj u Studentskom domu Harmica obuhvaća jednokrevetne sobe za studentice, dvije prostrane učionice, Wi-Fi, korištenje perilice rublja, doručak i večeru u zajedničkoj blagavaonici, dnevni boravak (TV, projektor) i vrt. Cijena smještaja kroz deset mjeseci je 1800 kn mjesečno. Da bi se zadržao smještaj u studentskom domu važno je redovno studiranje.

Odlazak na sveučilište može biti prekrasno iskustvo i često predstavlja životnu prekretnicu za svakog pojedinca. To je vrijeme otkrića sebe i  svijeta oko nas. Živjeti na mjestu kao što je studentski dom Harmica nudi prilike za kvalitetno i uspješno učenje za vlastiti studij. Svakoj su studentici na raspolaganju dvije prostrane učionice s pristupom interentu. Boravak u domu pruža priliku za učenje od drugih i o drugima. Ponuđen je široki spektar kulturnih aktivnosti koje proširuju perspektive studentica i daju im uvid u nova znanja.

Iako je Studentski dom Harmica otvoren studenticama svih vjeroispovijesti bez obzira na etničko podrijetlo, duhovne aktivnosti koje se odvijaju u Harmici su povjerene Opusu Dei, osobnoj prelaturi Katoličke crkve. Sudjelovanje na različitim duhovnim aktivnostima nije obavezno za studentice doma. Za sve zainteresirane organiziraju se predavanja, vjeronauk i duhovne obnove te razgovor s našim studentskim kapelanom.  U kapeli studentskog doma se redovito slavi Sveta Misa.

Uprava i voditeljice studentskog doma promoviraju osobni i akademski razvoj studentica, brineći o tome da dom pruža ugodno okruženje za život i učenje. Voditeljice studentskog doma su uvijek na raspolaganju. Studentski dom Harmica je članica udruge European University College Association (EUCA) koja nudi cjelovit program rada za sveučilišne studente, stoga su česta putovanja i sudjelovanje na konferencijama i projektima koje EucA provodi.

Harmica nudi ugodnu obiteljsku atmosferu koja je nezamisliva bez proslave rođendana, zajedničkih izleta, odlaska na sportska događanja i sl. Na  taj način pruža se prilika za uspostavu cjeloživotnih prijateljstava. Atmosfera u kući oslanja se na odgovornost i poštovanje osobne slobode svakog pojedinca.

Vedrina, mir i sloboda - to troje može opisati okruženje u studentskom domu Kulturnog Centra Harmica. U početku sam odmah primjetila kako mi dobro organiziran raspored dnevnih obroka i kulturnih događanja omogućava da stječem vrline, a da ne primjetim sam proces. Također, kombinacija obiteljske atmosfere, iskrene podrške u naporima na studiju te poštivanja slobode svake studentice stvaraju temelje za osamostaljenje i za ostvarenje svog punog potencijala, bez straha i uz puno očekivanja! Harmica nudi više od hrane i kreveta, nudi mi prostor za rast u najbolju sebe.

Antonija

Život u Harmici moje je najljepše studentsko iskustvo. Mislim da ono što čini Harmicu tako posebnom jesu iskrena i čvrsta prijateljstva,obiteljska atmosfera te poticajno okruženje za učenje i osobni rast. Također, zabave i smijeha nikad ne manjka 🙂

Irena

Evo moje tri rečenice:"Ovaj dom je izvukao ono najbolje iz mene. Studiranjem, pored stručnih znanja, stečem i neka vrlo važna životna. Harmica je obogatila moje životno iskustvo."

Katarina

Život u Harmici pruza studentici sve sto je potrebno: 1. Mirno i poticajno mjesto za ucenje (uz vlastitu sobu tu je i knjiznica i ucionica) 2. Obiteljsku i prijateljsku atmosferu za podijeliti dobre i lose dane 3. Projekt mentorstva (mentor je osoba s kojom mozete podijeliti svoje planove, teznje i poteskoce; osoba koja ce vas savjetovati i pomoci vam da odrastete u zrelu, samostalnu i jedinstvenu osobu!)

Valentina

"Kad sam prvi put došla u Harmicu, nisam ni slutila što me čeka. Druženja, prijateljstva, obrazovanje, mir za učenje, aktivnosti, obogatila su moj život. Danas mogu reći da je ovo moj drugi dom."😇

Mateja