Ovim putem vas obavještavamo o uzbudljivom projektu “Be +”, u kojem naš Kulturni centar Harmica sudjeluje u suradnji sa zakladom Esycu i partnerima iz Francuske, Poljske, Litve i Slovenije. Ovaj projekt, koji će trajati dvije godine (2023. – 2025.), sufinancira Europska unija te mu je cilj promicanje zdravog razvoja mladih putem neformalnog obrazovanja.

Cilj inicijative “Be +” jest razvijati obrazovne alate i resurse koji će odgovarati na nove društveno-obrazovne izazove s kojima se mladi danas suočavaju. Fokus će biti na osobnom i društvenom razvoju mladih našeg kulturnog centra.

Projekt je započeo u Francuskoj u listopadu 2023., gdje se održao sastanak grupe koordinatora projekta. Tijekom naredna 24 mjeseca, grupa će zajedno raditi na razvoju i provedbi obrazovnih vodiča, igara za obuku, radionica, aktivnosti obuke te mobilnosti mladih. Sve ove aktivnosti bit će objavljene putem virtualnih učionica, web stranice projekta i raznih komunikacijskih kanala.

Paket obuke i planirane aktivnosti usredotočit će se na ključne aspekte povezane s obrazovanjem o vrijednostima, mentalnim zdravljem i osobnim razvojem mladih kroz inovativan pristup.

Vrhunac projekta planiran je za rujan 2025. godine, kada će se održati zajednički susret sudionika u Sloveniji. Veselimo se što će nam ovaj projekt pružiti te vjerujemo da će doprinijeti pozitivnom razvoju naših mladih.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *