Svrha

Svrha udruge je očuvanje i promicanje kulturnih vrijednosti u društvu kao cjelini: pomoć u realizaciji kulturnog stvaralaštva svojih članova, te poticanje različitih kulturnih i obrazovnih inicijativa, posebno među mladima.

Vizija

Ustanova koja bi podržala sve inicijative koje idu u prilogu kulturnom i društvenom obogaćivanju osoba, razvoju i obrazovanju pojedinaca. Pružiti potporu sve većem broju obrazovanih osoba u svakoj novoj generaciji, koje bi slobodno, samoinicijativno, ozbiljno i odgovorno radile u svojoj struci, te tako postigle vlastiti boljitak, ali i boljitak društva u cjelini.

Naša misija

Kulturni centar Harmica je udruga posvećena profesionalnom i osobnom razvoju osnovnoškolki, srednjoškolki i studentica. Aktivnosti koje se provode u centru potiču mlade ljude da sagledaju svoje učenje, posao i obiteljske odgovornosti u široj i cjelovitijoj perspektivi.

01 / Projekti

Organiziramo i provodimo kulturne i obrazovne projekte.

02 / Suradnja

Surađujemo s humanitarnim, kulturnim i sličnim organizacijama te s odgovarajućim tijelima državne uprave

03 / Obrazovanje mladih

Organiziramo susrete neformalnog obrazovanja mladih u svojstvu predavanja, radionica savjetovanja, tribina, seminara i kongresa

Duhovno obrazovanje

Duhovno obrazovanje koje se nudi povjereno je Opus Dei, Osobnoj prelaturi Katoličke Crkve.

Opus Dei (Božje Djelo) je osobna prelatura Katoličke Crkve. Osnovao ju je Sveti Josemaría Escrivá 1928. godine. Opus Dei pomaže običnim ljudima živjeti svoj kršćanski poziv u svakodnevici nudeći im duhovnu potporu i izobrazbu koje su im za to potrebne. Promiče svijest o univerzalnom pozivu na svetost – temeljnu ideju da je svaka osoba pozvana od Boga da bude sveta – posebice na svetost koja se ostvaruje običnim radom i u svakodnevnim obvezama. Taj cilj se ostvaruje duhovnim obnovama, jutarnjim i večernjim razmatranjem, tečajevima filozofije i teologije i individualnim duhovnim vodstvom, ponajprije za pripadnike, ali i za ostale koji osjećaju potrebu za takvom duhovnom pomoći.

Dodatne informacije mogu se potražiti na web stranici https://opusdei.org/hr-hr

Svako putovanje započinje prvim korakom

Naši kontakt podaci su:

adresa: Kamaufova 11, Zagreb

tel: (01) 4664-112

email: info@harmica.hr